Deze prachtige split-level woning, gelegen in Amersfoort, kenmerkt zich door zijn verspringende vloerniveaus en de korte trappen die de verdiepingen met elkaar verbinden. Een cluster van prachtige Italiaanse glaslampen van Utilicht versterken deze verbinding nog meer.
Bij de oorspronkelijke bouw is in het interieur op veel plaatsen de authentieke rode baksteen toegepast, wat deze woning dan ook zijn typerende uitstraling geeft. Eén van de wensen van de opdrachtgever was dan ook dat deze in het zicht zouden blijven. 

Een eclectische mix ontstond met zowel oude als nieuwe meubels, gecombineerd met een tijdloos, modern interieur. Het idee ontstond om de keuken als een monoliet uit de vloer te laten komen. Deze monolieten van keramisch beton zijn vervolgens in meerdere vertrekken terug te vinden en brengen rust en harmonie tussen de rode bakstenen wanden. De zwarte verlichtingsrails van Karizma verbinden alle vertrekken met strakke, lange doorgaande lijnen.

In de living is een ruimtehoge spiegel geplaatst, waardoor de lengte van de woning enorm versterkt wordt. Een aantal prachtige eyecatchers spelen hier de hoofdrol, zoals de enorme spekstenen kachel en het opvallend paarse XXL sideboard meubel waar de televisie op is geplaatst . De kunst aan de muur in combinatie met de renfiets komen goed tot hun recht tegen de serene witte wanden.

Na een lange werkdag of workout in de fitnessruimte kan je heerlijk tot rust komen in de immense badkamer, die aanvoelt als een ware privé spa.
Architecturale monoliet

Split-level woning, Nederland

•  Qoqon Amersfoort
•  Hout 1573


•  Utilicht
•  Grespania

•  Hugo de Jong

In samenwerking met

FotOGRAFIE

"Deze monolieten van keramisch beton zijn vervolgens in meerdere vertrekken terug te vinden en brengen rust en harmonie tussen de rode bakstenen wanden. "