De bouw van dit luxe appartementencomplex was al in volle gang, toen de bewoners besloten het penthouse te kopen. Ze wilden een leefruimte waar verschillende functies samenkwamen: koken, eten, wonen, werken en lezen. Toch moesten er verschillende sferen worden gecreëerd. 

Delen van de binnenmuren werden weggehaald, maar de draagmuren bleven staan. Deze dienen nu als roomdividers. De ene heeft ingebouwde flatscreens, wijnklimaatkasten en een doorkijkhaard en scheidt de eetruimte van de zitruimte. De andere, met een kast op maat en ingebouwde airco, scheidt de zitruimte van de bibliotheek met werkplekken. Het lijkt alsof het zo heeft moeten zijn. Alle onderdelen van het interieur zijn op elkaar afgestemd, tot in de kleinste details. 

De verschillende materialen keren overal terug, zoals eiken grafiet en goldenbronce, en de 6,5 millimeter optiek is doorgevoerd in de hele woning.

Door de basis rustig te houden en te werken met indirecte verlichting en spots komen de persoonlijke vondsten en jachttrofeeën het beste tot hun recht. Zo ontstaat er een geborgen interieur met een werelds karakter.

Thuis bij globetrotters

Penthouse, Nederland

•  Arne Jennard

Fotografie

•  Strakk B.V.
•  1573 Hout

Uitvoerende partners

•  Bouwcenter Fillipo Amersfoort
•  Co van der Horst 

In samenwerking met

"De 6,5 millimeter optiek is doorgevoerd in de hele woning."