Tegen de rand van het buitengebied van een klein Brabants dorpje ligt midden in het groen deze houtskeletbouw woning verscholen.

Een prachtig huis waarin met veel woongenot geleefd wordt. Maar door opgroeiende kinderen, met ieder de wens om een eigen slaapkamer te hebben, ontstond boven een gebrek aan ruimte.

Om een aanbouw te vermijden bleef er slechts één optie over om extra ruimte te creëren:
namelijk de zolderberging een complete metamorfose geven.
In eerste instantie een onmogelijke opgave door de vele beperkingen zoals de langgerekte, smalle ruimtes, de hellingen van het dak en het gebrek aan daglicht.

Om daglicht te creëren hebben we gekozen om “letterbox” ramen toe te passen. Zonder de toevoeging van een dakkapel ontstaat zo toch een ruimtelijk gevoel. De horizontale belijning van de ruimtes wordt hierdoor extra versterkt waardoor deze nog langer en ruimtelijker lijken.

Het meest opvallende van deze metamorfose zijn wel de grote panorama ramen in beide slaapvertrekken. Zij zorgen voor een telescopische werking in de ruimte en halen het groen letterlijk naar binnen. De groene natuur heeft een enorme aantrekkingskracht de ruimte in.

Creatieve oplossingen en het benutten van iedere centimeter was de sleutel tot succes om deze zolderberging te transformeren in deze luxe etage.
“Van zolderberging naar luxe etage”

Panorama bedroom, Nederland

•  Hanssen Interior Design

Fotografie

•  Noud Jansen (uitvoering)
•  Nobelen interieurbouw

•  Noud Jansen (uitvoering)
•  Nobelen interieurbouw

In samenwerking met

"De groene natuur heeft een enorme aantrekkingskracht de ruimte in."