De locatie van Bakkerij Adams in Baarle-Hertog (een kleine Belgische enclave in Noord-Brabant) is op zich al bijzonder, maar door het mooie interieur, is deze warme bakker ook zeker onderscheidend te noemen!

De winkel moest warmte, authenticiteit en kwaliteit uitstralen. De beleving is open en eerlijk, wat mede gerealiseerd wordt door de natuurlijke materialen en het open karakter. De winkel heeft een tijdloze uitstraling waarin het product centraal staat en 'Het geheim van de bakker...' deels onthult wordt.
De entrée is geaccentueerd met een gestileerde Arc de Triomphe, als referentie naar de hoofdstad van de croissant. Conceptueel hebben we de arc als basis genomen voor de routing in de winkel. De verticale arc in de gevel hebben we visueel plat gelegd in de bakkerswinkel waardoor de basislijnen van de arc de routing/hoofdstructuur vormen van de winkel. In het hart van de winkel hebben we een black box ontworpen die fungeert als een podium waarin het brood de hoofdrol speelt. De black box lieert aan het concept 'Het geheim van de bakker...' Door op het einde van de winkel een tweede deels glazen façade te plaatsen ontstaat er een open verbinding tussen de winkel en het bakkersatelier waar live wordt gewerkt.

Het doel was om één organisch geheel van de zaak te maken. Winkel en bakkerij mochten in elkaar overvloeien en dit is gerealiseerd. Binnen werd dit letterlijk genomen door een open wand te plaatsen met enkel glas onderaan. Ook de toonbank loopt door evenals de verlichting. Aan de buitenkant loopt de gevelbezetting door tot en met het atelier.

Het geheim van de bakker

Bakkerij Adams

•  Hugo de Jong

Fotografie

•  Redie Interieurs B.V.
•  Jetstone

In samenwerking met

"Het logo van Bakkerij Adams is uitgestraald in het composiet aan de voorzijde van de counter"